

Payments Conference 2024 Agenda

Agenda

Payments Conference 2024

Time	Session
12.30 p.m.	Registration and arrival lunch
(60 mins)	
1.30 p.m.	Welcome from Roger Tym, Head of Payments, Hogan Lovells
(10 mins)	
1:40 p.m. (50 mins)	Global Payment Evolution
(50 mms)	Join our global team as we explore the dynamic landscape of payments law and regulation in key jurisdictions from around the globe. Attendees will learn about current market developments and the future direction of payment systems worldwide, highlighting key changes and challenges that shape the industry.
2:30 p.m.	Fireside chat with Charlotte Crosswell
(30 mins)	Join Roger Tym for an engaging fireside chat with Charlotte Crosswell, a prominent leader in the payments industry and the CEO of CFIT (The Centre for Finance, Innovation and Technology). With over 20 years of experience in financial services, Charlotte has a deep understanding of the evolving landscape of payments, regulation, and technology.
	Her extensive background includes roles in both the private and public sectors, where she has been instrumental in driving innovation and fostering collaboration among key stakeholders. Charlotte is well-known for her insights into the future of digital payments, including the impact of fintech, emerging technologies, and regulatory frameworks on the industry.
	In this session, Charlotte and Roger will cover:
	 Charlotte's background, journey and career highlights Stories and learnings from Innovate Finance and Open Banking Implementation Entity CFIT's history, current position and future aims Developments in fintech and payments What the UK can learn from other jurisdictions Future challenges and opportunities in fintech and payments
3.00 p.m.	Al, technology and data in Payments
(40 mins)	This panel will explore digital transformation in payments, from the use of artificial intelligence to digital wallets and digital identity, and the knock-on effects in the context of open banking, the importance and role of technology and data. Our panellists will further discuss what new legislation such as the EU's AI Act and the Digital Operational Resilience Act means for an already highly regulated industry such as financial services and payments.
3:40 p.m. (25 mins)	Networking break
4:05 p.m.	Focus on Financial Crime – risks & strategies
(40 mins)	The payments industry has made significant strides in combating financial crime, but challenges do remain. This panel will explore critical topics, including:
	 Collaboration and information sharing among stakeholders The new reimbursement regime for APP scams Technological advancements in detecting and preventing financial crime Regulators' expectations and the evolving compliance landscape
	Our panellists will discuss innovative strategies and best practices to enhance the industry's resilience against financial crime and understand the responsibilities of various players in this ongoing battle.

Agenda

Payments Conference 2024

Time	Session
4:45 p.m.	Where is money and its use for payments heading?
(40 mins)	The form of money has evolved significantly over centuries, and we are now witnessing a rapid, multi- generational transformation. This panel will examine the future of money as it transitions from tangible value to digital forms, including:
	 The future of cash Current forms of digital money Emerging concepts like tokenised deposits, Central Bank Digital Currencies (CBDCs), and stablecoins Differing approaches for retail and wholesale transactions Strategies to build the necessary choice, trust, and reliability for the widespread adoption of new payment forms
	Join us to explore the evolution of money and its implications for the payments landscape
5:25 p.m. (20 mins)	National Payments Vision – Insights and Q&A with Roisin Edwards from His Majesty's Treasury
	Join Roisin Edwards, Senior Policy Advisor at HMT, for an in-depth look at the government's ambitions for UK payments in 2025 and beyond, including the government's work on the National Payments Vision.
5:45 p.m.	Break
(15 mins)	Clients to use this time to go to their breakout rooms, there will be refreshments in each room.
6:00 p.m.	In-conversation breakout sessions
(30 mins)	Join our interactive breakout sessions for in-depth discussions on key topics:
	Breakout 1: PSD3 Explore the latest developments and implications of the new Payment Services Directive.
	Breakout 2: Regulatory developments in Payments Engage in dialogue regarding the upcoming regulations set to impact the payments industry excluding PSD3, which will be covered in detail in Breakout 1.
	Breakout 3: Future of the Payments Industry Delve into emerging trends and technologies shaping payment systems.
	Participate actively and connect with our expert speakers!
6:30 p.m. (5 mins)	Closing Remarks from Eimear O'Brien, Hogan Lovells Partner, Dublin
6:35 p.m.	Networking reception
	Please join us for drinks and canapés!



hoganlovells.com

"Hogan Lovells" or the "firm" is an international legal practice that includes Hogan Lovells International LLP, Hogan Lovells US LLP and their affiliated businesses.

The word "partner" is used to describe a partner or member of Hogan Lovells International LLP, Hogan Lovells US LLP or any of their affiliated entities or any employee or consultant with equivalent standing. Certain individuals, who are designated as partners, but who are not members of Hogan Lovells International LLP, do not hold qualifications equivalent to members.

For more information about Hogan Lovells, the partners and their qualifications, see www.hoganlovells.com.

Where case studies are included, results achieved do not guarantee similar outcomes for other clients. Attorney advertising, Images of people may feature current or former lawyers and employees at Hogan Lovells or models not connected with the firm.

© Hogan Lovells 2024. All rights reserved.